Dr. Adrian Copcea

Blog şi articole medicale

Cea mai bună combinaţie din nutriţie. Află părerea unui medic nutriţionist din Cluj-Napoca

Scrie un comentariu

Acest articol abordează o temă foarte importantă a nutriţiei moderne, cea a combinaţiilor alimentare. Tendinţele ultimilor ani marchează o preocupare crescândă pentru acest subiect, aşa încât acest blog de nutriţie nu putea, în niciun caz, ocoli subiectul.

Am ales în această postare nu doar să enunţ care este cea mai bună combinaţie din nutriţie ci chiar să o ilustrez, ba, mai mult, să o mănânc. Ca să nu prelungesc suspansul o dezvălui chiar acum: cea mai bună combinaţie din nutriţie e cea dintre ardei copt şi usturoi. Nu doar că ardeiul copt este una din cele mai bune mâncăruri de pe planetă şi România are binecuvântata poziţie geografică şi cultură gastronomică ce permit şi cultivarea şi prepararea acestui fel. Mai mult, România are şi norocul extraordinar de a găzdui minunatul aliment numit Usturoi (salut, Groparu! Sărut mâna, doamna Elena Ivanca!). Ba, ca o încununare a celor două coincidenţe fericite ce binecuvântează poporul român, ca o coincidenţă supremă cele două chiar merg extraordinar în combinaţie! E, realmente, cea mai bună combinaţie din nutriţie. Pentru a o putea utiliza, o versiune bună este asocierea cu carne şi cartofi, de exemplu piept de pui şi pireu. Astfel, combinaţia va fi pusă în valoare şi îşi va atinge maximul potenţial nutriţional, medical şi mai ales hedonic.

Vă mulţumesc pentru atenţie!

P.S. combinaţia de carne cu cartofi e foarte bună, normală şi sănătoasă. Chestiile alea cu „nu combinați carnea cu cartofii” sunt o prostie.

42276754_1104877689693207_5677554226775982080_n.jpg

Autor: Copcea Adrian

Medic primar diabet, nutritie, boli metabolice. Director medical Centrul Medical Asteco, Cluj-Napoca.

Comentarii la articol: (pot fi publicate anonim, dar necesita email, care nu va fi publicat)

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s