Dr. Adrian Copcea

Blog şi articole medicale

Olimpia Ştir versus Ralid Calafat

Scrie un comentariu

Era o ţară în sud-estul Europei sau nord-est-ul Africii sau vestul îndepărtat al Indiei, depinde cum vrem să privim. În ţara aia exista o gagică pe nume Olimpia Ştir, o fată drăguţă, care scria pe net. Supărată foc pe doctori, medicină, mamografie, chimioterapie, vaccin, antidepresive, tratamentul chirurgical al apendicitei, pastile, tocăniţa cu carne, virgula dintre subiect şi predicat (aici măcar avea dreptate). Şi scria, dar scria fata, ani şi ani de zile, despre supărările ei, despre descoperirile ei de pe net, cu link, cu tot tacâmul. Atitudine, mesaj, poveste, link, charismă, tastatură bună, tot ce trebuie. Plus poze cu rochiţe. Ieri galbenă. Şi cum scria ea, zi de zi, noapte de noapte, dimineaţă de dimineaţă, rezultatele cercetării ei medicale pe Internet, încet-încet presa începu să o citeze, netul începu să o share-uiască, până deveni doamna cunoscută pentru asta. O chemară televiziunile să se tânguie anti-medical în prime-time, să desconspire mari ticăloşii ale lumii moderne (aia în care, culmea, omul are cea mai mare speranţă de viaţă din istoria speciei – şi, tot culmea, asta se trage de la medicină). Şi deveni încet-încet doamna asta şefa curentului anti-vaccinist + anti-medical + anti-medici + anti-pastile + anti-orice legat de medicină în Românika semi-profundă (aia cu buda în casă şi net în sufragerie). Şi în loc să se termine povestea aici, să vezi minune. Începură chiar săo bage în seamă lumea, presa, Facebookul, televiziunile. Începură să audă şi mari scriitori care empatizară cu ea spontan în rapida idee soră cu îndrăgosteala: “dar ce nobleţe pe această Giordana Bruna a României să-şi susţină cu atâta ardoare cauza” (auleu, Mirceo, ce ditamai bias-ul…dar hai să iertăm scriitorilor, din romantism). Şi auziră, vede-se treaba, înşişi doctorii care începură să se certe care mai de care dacă s-o injure sau s-o ignore, dacă să pună sau nu linkul cu Olimpia vorbind prostii pe forumul medicilor. M&M peste colivă, auzi mai deunăzi însuşi Ralid Calafat, doctor cunoscut, iscusit în ale urgenţelor şi brandingului personal, una din povestioarele nihiliste (la propriu). Şi se supără şi el foc pe domnişoara. Şi zise Ralid: “Olimpia, eşti naşpa, faci rău la oameni, ptiu”. Şi apoi netul se inflamă din nou: “Ralid îi răspunde Olimpiei”. Până când apăru pe blogul “Pitici Gratis”, în sfârşit, adevărul: “Olimpia nu există”. Ce hologramă la premiile Aqua Carpatica, ce căsnicie de succes cu tânărul şi calmul Andy de la “veganii au talent”…trucaje toate, cap-coadă, ca virusul rujeolei infirmat de însuşi tribunalul nemţesc care a zis: “nein! Das ist nicht”…

Atâta doar că Ralid, susţinut masiv de cei ce ar fi trebuit să se numească “cei 300” (dar printr-un referendum au rămas mai mulţi), ar trebui să facă altceva decât să se bată în postări cu Olimpia.

Acest articol este un pamflet. Orice asemănare cu personaje reale este întâmplătoare şi nefericită. Absolut nefericită. Ca toată nebunia asta cu netul şi cu Olimpia delirând digital în maxim “engagement” al marilor personalităţi localnice.

Autor: Copcea Adrian

Medic primar diabet, nutritie, boli metabolice. Director medical Centrul Medical Asteco, Cluj-Napoca.

Comentarii la articol: (pot fi publicate anonim, dar necesita email, care nu va fi publicat)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s